Commandant vrijgesproken na doden Palestijns meisje

Bart (Mainport)
Fonkmeistah (vertaald!) heeft ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OorlogOndanks dat hij zijn volledige magazijn op een Palestijns meisje had leeggeschoten, werd een Israëlische commandant van alle aanklachten vrijgesproken. In totaal heeft hij zeventien kogels op het meisje afgevuurd, toen zij met haar schooltas in de buurt van de Israëlische wachtpost liep, dat nabij het Rafah vluchtelingkamp ligt.

Volgens getuigen bevond het kind zich nog ruim negentig meter van de wachtpost toen het vuur werd geopend, waarop het meisje haar schooltas liet vallen. De Israëlische soldaten vuurden op de schooltas, om vast te stellen of het om explosieven ging. Vervolgens schoten ze op het wegrennende kind, aldus de getuigen.

De commandant zou vervolgens naar het meisje gelopen zijn om de "kill" te bevestigen. Hij zou dat hebben gedaan met twee schoten in haar hoofd, waarna hij wegliep, zich weer omdraaide, en vervolgens zijn magazijn leegschoot in haar lichaam. Geluidsopnames onthulden dat de commandant van te voren was gewaarschuwd dat het om een doodsbang kind ging.

Over de radio verklaarde de vrijgesproken man dat alles wat beweegt in de veiligheidszone gedood moet worden, al is het drie jaar oud. In eerste instantie concludeerde een militair onderzoek dat de commandant niet onethisch had gehandeld. Pas nadat ondergeschikte soldaten naar de media gingen, werd er een nieuw onderzoek ingesteld.

De commandant is vrijgesproken van wangedrag en illegaal wapen gebruik, evenals het ondermijnen van de rechtspraak door soldaten onder zijn bevel op te dragen hun verklaringen te veranderen.