Vrachtauto A12 valt 15 meter naar beneden

Jeroen (steenz)
FdBeer en Haraldvdl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Vervoer Bij een ernstig ongeval op de A12 richting Duitsland is vanochtend één persoon gewond geraakt. Het gaat om de 40-jarige bestuurder van een vrachtwagen. De vrachtwagen schaarde door nog onbekende reden, waarna de trekker in de 15 meter lager liggende uiterwaarden stortte.

Het ongeval gebeurde rond 08.21 uur in de buurt van Arnhem. De vrachtwagen schaarde, waarna de trekker tussen de hoofdrijbaan en de parallelrijbaan terechtkwam. De oplegger bleef dwars op de hoofdrijbaan staan, die daardoor volledig geblokkeerd werd.

De chauffeur uit Amsterdam is met een traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Het is onduidelijk hoe ernstig zijn verwondingen precies zijn. De verkeerspolitie van de KLPD en de regionale politie hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De hoofdrijbaan zal nog tot de avond gesloten blijven wegens bergings- en herstelwerkzaamheden.

Mede door dit ongeluk stond er in totaal 569 kilometer file in de ochtendspits, waarmee dit de op drie na drukste ochtendspits op de weg ooit was.


De trekker stortte naar beneden, terwijl de oplegger op de rijbaan achterbleef