Hagenaar wil zich laten liquideren

Mark (Mark-B)
Bardo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Bizar Een 42-jarige man uit Den Haag heeft onlangs aan twee Polen opdracht gegeven om hem te liquideren. De mannen zouden na zijn dood een vergoeding van 10.000 euro ontvangen. Zij mochten zelf het tijdstip van de moord bepalen. De politie Haaglanden wist de bizarre misdaad te voorkomen.

Vlak voordat de liquidatie zou plaatsvinden werd de politie getipt via de nationale tiplijn Meld Misdaad Anoniem. Uit onderzoek bleek dat de man een levensverzekering van 150.000 euro had. Het geld zou na zijn overlijden worden uitgekeerd aan zijn vrouw.

De betreffende verzekeraar is via het Bureau Justitiële Zaken van het Verbond van Verzekeraars ingelicht over de gang van zaken. De verzekeraar heeft de man daarop duidelijk gemaakt dat zij op de hoogte is gesteld van zijn plan. Tijdens het bezoek troffen fraude-experts van de verzekeraar een afscheidsbrief van de man aan. Daarin stonden instructies voor zijn vrouw over de betaling van de Polen.

Volgens de politie Haaglanden heeft de man een psychiatrisch verleden. De verzekeraar heeft zijn polis opgezegd. De Poolse huurmoordenaars zijn nog niet getraceerd.