'Daders diamantroof Schiphol gepakt'

Mark (Mark-B)
Icoon Misdaad Met de arrestatie van zes mannen heeft de Koninklijke Marechaussee de bende achter de diamantroof op Schiphol grotendeels opgerold. Drie van hen zijn van Surinaamse afkomst. Dat meldt misdaadjournalist John van den Heuvel in zijn programma Bureau Misdaad op RTL 5. De aanhoudingen volgden na maandenlang intensief onderzoek van tientallen rechercheurs. De Koninklijke Marechaussee wil de arrestaties niet bevestigen.

Op 25 februari van dit jaar werd op de Amsterdamse luchthaven een waardetransport van KLM Cargo klemgereden en overvallen. De buit bedroeg ruim 72 miljoen euro aan diamanten. De bende liet echter een deel van de roof achter in de vluchtauto. Een plastic zak, met daarin aan 29 miljoen euro aan diamanten werd teruggevonden in Hoofddorp. De daders zijn daar in een andere auto gestapt.

Een eerdere poging tot overval door de bende werd op 10 februari 2005 door oplettende KLM-medewerkers voorkomen. De bendeleden werden betrapt toen zij in een gestolen KLM-auto rondreden op de luchthaven.