Vlaams protest tegen ontblote maagd Maria

Gertjan (Kozzmic)
Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TheaterVoor de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel is vanavond gedemonstreerd tegen een affiche van het toneelstuk 'Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen'. De organisatie 'BelgiŽ en Christenheid' acht de poster godslasterlijk. Het affiche toont een Madonna met Noord-Afrikaanse trekken, die aan haar ontblote borst een kind houdt.

Volgens de christelijke demonstranten kan de deels ontblote maagd niet door de beugel. "Het affiche is beledigend voor ons geloof en heeft geen bestaansreden. Wij eisen dat ze ingetrokken wordt", stelde een woordvoerder. Artistiek directeur Jan Goossens van de KVS peinst daar echter niet over. "De KVS is een theater met een open geest en het mag duidelijk zijn dat we het affiche niet intrekken", aldus Goossens.

Volgens Goossens is het affiche een goede weergave van het toneelstuk. Het stuk, het tweede deel van een drieluik van de Vlaams-Tunesische theatermakers Chokri en Zouzou Ben Chikha, draait om een moeder, en de maagd is daar een symbool van. Eerder kwamen de broers Ben Chikha met het stuk 'De Leeuw van Vlaanderen', dat handelde over de relatie tussen een in Vlaanderen opgegroeide zoon en zijn Tunesische vader.

Het omstreden affiche
Het omstreden affiche 'Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen'