Akzo Nobel wil vogelgriepvaccin ontwikkelen

ChrisJX
Kuuke2k5 had ons via de nieuws-submit te melden:

Akzo Nobel is bezig met de ontwikkeling van een menselijk vaccin tegen het vogelgriepvirus. Dochter Nobilon kreeg recent Europese goedkeuring voor de productie van menselijke griepvaccins die kunnen worden gebruikt in klinisch onderzoek.

In de loop van 2006 wil het Nederlandse farmacie- en chemieconcern beginnen met de eerste klinische test. "De huidige situatie in Europa laat zien dat er snel een menselijk vaccin moeten komen tegen deze potentieel dodelijke ziekte", aldus bestuurslid Toon Wilderbeek.

Griekenland
Naast Turkije en Roemenië is nu ook in Griekenland een geval van vogelgriep vastgesteld. De besmetting werd geconstateerd op het eiland Inousses, dat voor de Turkse kust ligt. Het is nog niet bekend of het om de variant gaat die voor mensen gevaarlijk is. In Turkije en Roemenië is dit wel het geval.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er geen reden tot paniek in Europa. De organisatie wijst erop dat in Azië vaker vogelgriep voorkomt, maar dat slechts zo'n honderd mensen ziek zijn geworden.