Microsoft ontwikkelt 'Harry Potter-klok'

Ferry (Veerboot)
NedeRolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Microsoft is bezig met de ontwikkeling van een klok die deels geïnspireerd is op de magische klok die voorkomt in de boeken van Harry Potter. De klok houdt in de gaten waar familieleden zich bevinden. In de boeken van Harry Potter geeft een grootvaders klok, die in het huis van Harry's vriend Ron Weasley staat, met een gouden hand elk van de negen familieleden aan. De hand geeft een woord aan wanneer iemand van locatie verandert.

Bij de klok van Microsoft kan een computer via signalen van een mobiele telefoon, als deze aanstaat, achterhalen waar de personen zich op dat moment bevinden. Het scherm op de klok gebruikt iconen met de gezichten van de gezinsleden en geeft aan of ze thuis, op het werk, school of ergens anders zijn. Activiteiten als winkelen, sporten of uitgaan, kunnen later eventueel toegevoegd worden aan de klok. Ook kan het systeem berichten ontvangen en weergeven.

De klok, die door de onderzoekers van Microsoft de 'whereabouts clock' genoemd wordt, bevindt zich momenteel in de testfase. De evaluatie van het laboratoriumonderzoek duurt nog drie maanden. Daarna wordt het prototype van de klok aan zes gezinnen gegeven om de commerciële aantrekkelijkheid van het apparaat te testen.