Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 41)

Raymond (RayMania)
Icon Sport - VoetbalNa alle kwalificatiewedstrijden voor het WK in Duitsland werd er dit weekend weer gespeeld in de Nederlandse Eredivisie. Koploper AZ ging flink onderuit in de topper tegen PSV, de Eindhovenaren waren met 3-0 te sterk. Philip Cocu scoorde tweemaal voor de landskampioen. Met de zege gaat PSV de Alkmaarse club voorbij op de ranglijst. Woensdag speelt PSV uit tegen AC Milan in de Champions League.

Feyenoord mag zich na dit weekend weer koploper noemen. De Rotterdammers wonnen eindelijk weer eens in de Kuip van FC Groningen. De laatste twee ontmoetingen wist de club uit het noorden te winnen, maar ditmaal was Feyenoord met 4-1 te sterk. Ajax blameerde zich in de eigen ArenA tegen Heracles Almelo. Een gebrek aan afronding brak de Amsterdammers op: 0-0. Een slechte generale voor de Champions League wedstrijd van dinsdag tegen het Zwitserse FC Thun.

RKC Waalwijk is weer terug op aarde na de goede competitiestart. De Brabanders verloren hun derde wedstrijd op rij tegen FC Twente: 0-2. Voor de Tukkers is het de eerste thuisoverwinning van het seizoen. SC Heerenveen en Vitesse kunnen door hun zeges op respectievelijk NAC Breda en ADO Den Haag weer omhoog kijken. De Friezen wonnen dankzij drie doelpunten van Huntelaar (3-0) en Vitesse zegevierde thuis met 3-1 op de Hagenezen.

NEC en Roda JC boekten allebei een belangrijke overwinning. De Nijmegenaren wonnen met 3-1 van hekkensluiter RBC Roosendaal en Roda JC won nipt van FC Utrecht met 2-1.

Uitslagen:

Vrijdag 14 oktober:

Willem II - Sparta 0-0

Zaterdag 15 oktober:

PSV - AZ 3-0
NAC Breda - SC Heerenveen 0-3
FC Twente - RKC Waalwijk 2-0
Ajax - Heracles Almelo 0-0

Zondag 16 oktober:

Feyenoord - FC Groningen 4-1
Vitesse - ADO Den Haag 3-1
NEC - RBC Roosendaal 3-1
Roda JC - FC Utrecht 2-1

De stand vind je hier.

-
Meer voetbalnieuws lees je op FOK!voetbalmanager!