'Minder e-mailen is het beste dieet'

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Digital nieuwsDoor het explosief gestegen e-mailverkeer zijn miljoenen uren aan lichaamsbeweging verloren gegaan. Dat beweren een aantal artsen in de Britse zondagskrant The Observer. Waar men vroeger elkaar opzocht volstaat tegenwoordig een elektronisch berichtje. Minder mailen is dan ook een prima dieet.

"Mensen e-mailen collega's die pal naast hen zitten en zeker degenen die aan de andere kant van het kantoor werken. We moeten hun luie gedrag veranderen", stelt een arts. Door Sport England, een organisatie die lichaamsbeweging probeert te bevorderen, is aanstaande vrijdag dan ook uitgeroepen tot 'e-mailvrije vrijdag'. Het is de bedoeling dat werkgevers het electronisch mailverkeer die dag verbieden, om hun werknemers te dwingen naar hun collega's toe te lopen indien ze bepaalde informatie willen uitwisselen.

Volgens Sport England zouden jaarlijks 6000 Britse levens gered kunnen worden indien mensen 10 procent meer zouden bewegen. Dit levert een besparing op van 755 miljoen euro.