Duitsers peddelen dwars door Europa

ChrisJX
FdBeer vertaalde en submitte het volgende bericht:

Het Duitse echtpaar Rainer en Franziska Ulm heeft de afgelopen vijfenhalf jaar een bijzondere tocht ondernomen. In hun kano voeren ze van de Duitse stad Ulm via de Zwarte Zee, de Griekse eilanden, Zuid-Italië, Gibraltar, Frankrijk en Nederland terug naar Duitsland. Een tour van in totaal 12.000 kilometer.

Een echte reden voor de reis was er niet. "We wilden gewoon iets bijzonders doen", zegt Rainer Ulm (41). Tot twaalf uur per dag waren de twee op het water. "Soms hebben we hele nachten doorgepeddeld", herinnert Franziska Ulm (36) zich. "Onze vouwkano's waren zo ingepakt dat we ieder genoeg levensmiddelen hadden om drie weken alleen op zee te kunnen overleven. We hebben geleerd om met zeer weinig gelukkig te zijn."

Tijdens de reis waren de stormen het ergste. Zo sloeg Franziska vlak bij Gibraltar om met haar boot. Ook de krampen die opkwamen na het urenlange peddelen waren zwaar. "Bovendien moet je zeer goed met elkaar op kunnen schieten. Die lange tijd op een kleine oppervlakte was niet altijd makkelijk", geven de twee aan.