Tand voor Katrina levert 500 dollar op

Jorrit (Flem)
Een meisje dat een loszittende tand opstuurde naar het Rode Kruis in de hoop op een donatie van de tandenfee heeft een anonieme donateur behoorlijk ontroerd. Hij of zij besloot na het horen van het verhaal namelijk vijfhonderd dollar over te maken ten behoeve van de slachtoffers van de orkaan Katrina.

De achtjarige Briton Nordmeyer stuurde haar tand en een brief naar het Rode Kruis en hoopte dat de tandenfee in plaats van aan haar slaapkamer een bezoek zou brengen aan de hulporganisatie. De tand viel spijtig genoeg uit de envelop, maar haar brief haalde het. Nadat dit verhaal bekend werd, kwam er een cheque van vijfhonderd dollar binnen van een anonieme schenker, die daarbij de brief van Briton vermeldde.

"Voedsel, nieuwe huizen en scholen, speelgoed. Er is zoveel dat ze nodig hebben. Het is leuk om hen daarbij een beetje te kunnen helpen", aldus Briton tegenover een regionaal tv-station. Directeur Jeff Stingley van de betreffende Rode Kruis-afdeling denkt overigens dat er wel meer donateurs zijn bij gekomen dankzij de actie van het meisje.