Geen getuigen verdrinkingsdood Pool

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Binnenlands nieuwsDe Amsterdamse politie tast in het duister voor wat betreft de omstandigheden rond de verdrinkingsdood van een jonge Poolse man. De 24-jarige Tomek Paja verdronk zaterdagnacht in de Prinsengracht, middenin een druk uitgaansgebied. Tot dusver heeft echter niemand zich gemeld met informatie over wat er gebeurd is.

Paja was met vier Poolse vrienden in een discotheek in de Korte Leidsedwarsstraat. Rond half twee verdween hij plotseling. Ongeveer een uur later kwam er bij de politie de melding binnen over een vechtpartij waarbij iemand te water was geraakt. Vervolgens zou er een fiets naar de in de gracht liggende Pool zijn gegooid, die kopje onder ging. Tomek werd later door de brandweer uit de gracht gehaald en overleed in een ziekenhuis.

De politie heeft in de buurt flyers verspreid, maar tot dusver is er geen enkele reactie binnengekomen. "Je vraagt je toch af: interesseert niemand zich voor andermans leven?", aldus een politiewoordvoerder. Inmiddels is wel de fiets die naar de Pool werd gegooid in de gracht teruggevonden.