Wilde achtervolging op A27 na ontvoering

Sander (Xender)
realbase en criscrossNL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Na een wilde achtervolging op de A27 heeft de politie gisteravond een einde gemaakt aan een ontvoering. Een 28-jarige vrouw uit Den Haag werd door haar 29-jarige ex-vriend ontvoerd. In het Brabantse Oosterhout kon de politie de man uiteindelijk overmeesteren. Niemand raakte daarbij gewond.

De vrouw werd gistermiddag op de Haagse Stuyvesantstraat door haar ex in zijn auto gedwongen. De gealarmeerde politie ging hierop zoeken naar de twee. Aan het begin van de avond werden ze gevonden in de buurt van De Bilt. De achtervolging op de snelweg was het gevolg. Onderweg pleegde de man een reeks verkeersovertredingen en reed hij in op twee agenten. In Oosterhout zag de vrouw kans zich uit de rijdende auto te laten vallen.

Uiteindelijk werd de man aangehouden doordat de politie zijn auto kon aanrijden. Na inzet van een politiehond werd hij uiteindelijk rond 21:00 uur in de boeien geslagen. De verdachte bleek een slagersmes op zak te hebben. De politie vermoedt dat hij onder invloed van alcohol en verdovende middelen was.