Arrestatie voetballer Akachar onterecht

Gertjan (Kozzmic)
Jamal AkacharDe officier van justitie in Leeuwarden heeft de onmiddellijke vrijlating geëist van voetballer Jamal Akachar van Cambuur. Akachar werd dinsdag gearresteerd, nadat zijn werkgever aangifte had gedaan wegens verduistering van de Volkswagen Golf van de club. Volgens de advocaat van de voetballer had hij echter gewoon recht op de auto.

Volgens de officier van justitie moet Akachar de lease-auto terugkrijgen. De 22-jarige speler overweegt stappen te ondernemen tegen de handelswijze van Cambuur. De voormalige Ajacied heeft een arbeidsconflict met zijn club. Hij meldde zich ziek toen hij door het bestuur uit de selectie werd verwijderd. De Friese club zag zich tot die stap genoodzaakt omdat Akachar verschillende malen niet op de training verscheen, naar eigen zeggen wegens angstaanvallen.

De voetballer ging vervolgens niet in op het verzoek het contract te laten ontbinden. Hierop startte Cambuur een arbitragezaak. "Ik vraag me af waarom de club niet kon wachten op de uitkomst van die zaak", zegt advocaat Jan Kabalt. "In het contract van Jamal staat zwart op wit dat hij - zo lang zijn contract loopt - recht heeft op salaris en een auto."