Voetbal: Bier geeft Hamburger SV vleugels

Gertjan (Kozzmic)
P.A. had ons via de nieuws-submit te melden:

Rafael van der VaartDe premie van 10.000 liter bier die brouwer Bitburger deze week uitloofde voor de eerste ploeg die kampioen Bayern München in de Duitse competitie zou verslaan, heeft Hamburger SV vleugels gegeven. De club van Nederlanders Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz wist de concurrent uit Beieren met 2-0 te verslaan.

Bayern München won sinds maart maar liefst vijftien wedstrijden op rij in de Bundesliga. De wedstrijd tegen HSV was echter nog maar tien minuten oud toen Van der Vaart de bal in het net achter doelverdediger Oliver Kahn wist te krijgen. Het was al de vierde competitietreffer van de voormalig Ajacied voor zijn nieuwe ploeg. "Die Bundesliga wieder in Vaart", kopte Bild Online dan ook. Na 60 minuten werd het 2-0, door Trochowski. De zege van HSV, die koploper Bayern nu tot één punt is genaderd, was niet onverdiend.

Hoe de 10.000 liter bier soldaat zal worden gemaakt, is nog niet bekend. De premie is bedoeld voor de supporters van de Noord-Duitse club. "We hebben niets tegen Bayern, maar het moet wat spannender worden. We hopen dat de fans worden aangespoord hun teams nog meer aan te moedigen dan ze gewend zijn", liet woordvoerder Dietmar Henle van Bitburger afgelopen week weten.

Update 0.10 uur
De hoeveelheid bier die richting de supporters van HSV zal gaan is verhoogd naar 25.000 liter. Bierbrouwers Bitburger en Holsten stellen het gerstenat beschikbaar. Van der Vaart won tevens een weddenschap van de Nederlandse Bayern-spits Roy Makaay. Het tweetal had om een frikandel gewed wie de winnaar van het duel zou worden.

-
Zie FOK!sport voor een uitgebreider verslag van de uitslagen in de Duitse competitie!