'Kokhalzende' minister biedt excuses aan

Gertjan (Kozzmic)
Hans Hoogervorst moet kotsen van Wouter BosVVD-minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) moest woensdagmiddag diep door het stof vanwege een gebaar dat hij eerder op de dag in de parlementszaal maakte. Terwijl PvdA-leider Wouter Bos het woord voerde en het beleid van Hoogervorst bekritiseerde stak de VVD'er demonstratief een vinger in de keel, alsof hij wilde gaan kokhalzen.

Hoogervorst had daarbij de pech dat het gebaar haarfijn door een tv-camera werd vastgelegd. "Het was een stommiteit", zo verklaarde de politicus toen hij aan het eind van het debat het woord kreeg van Kamervoorzitter Frans Weisglas. "Vanochtend heb ik een gebaar gemaakt dat niet past bij mijn functie en ik wil daarvoor uw Kamer en in het bijzonder de heer Bos mijn excuses aanbieden."

Tijdens de Algemene Beschouwingen, het debat over de begroting welke op Prinsjesdag bekend wordt gemaakt, wordt de voltallige kabinetsploeg verwacht in de Kamer. Van de bewindslieden wordt verlangd dat zij zich in het regeringsvak een dag lang stil houden.