Voetbal: Advocaat bondscoach Zuid-Korea

Jorrit (Flem)
Na Guus Hiddink (Australië) gaat nog een oud-bondscoach van Nederland een ander nationaal team onder zijn hoede nemen. Dick Advocaat wordt namelijk coach van Zuid-Korea, het team dat diezelfde Hiddink in 2002 naar de halve finale van het WK leidde. Advocaat wordt de opvolger van Jo Bonfrère, die onlangs wegens tegenvallende resultaten en kritieken opstapte, ondanks dat hij zich had geplaatst voor het WK 2006.

Advocaat gaat per 1 oktober samen met Pim Verbeek aan de slag bij Zuid-Korea. Het contract van de voormalig trainer van onder andere PSV en de Glasgow Rangers loopt tot en met het WK van volgend jaar. Verbeek was eerder al assistent van Guus Hiddink bij Zuid-Korea. "Nee, onze aanstelling kwam voor ons niet echt als een verrassing. We waren er al een tijdje mee bezig. We stonden nummer 1 op het verlanglijstje van de Zuid-Koreanen. Zo'n aanbieding om het WK te doen, grijp je natuurlijk met beide handen aan", aldus Advocaat vandaag.

"Pim Verbeek heeft in het hele verhaal natuurlijk een bepalende rol gespeeld", gaf Advocaat toe. "Hij heeft al in Zuid-Korea gewerkt. Pim kent alle ins en outs van het land en van de spelersgroep. Er zijn nog zes, zeven spelers over uit de groep die met Hiddink op die fantastische vierde plaats bij het WK eindigde. Die jongens hebben nu veel meer ervaring en spelen nu bijna allemaal bij een internationale topclub. Daar kunnen we alleen maar ons voordeel mee doen."

Kijk voor meer voetbalnieuws op de Voetbalmanager van FOK!