Xs4all wil Hcc!net overnemen

Sander (Xender)
McPhisto had ons via de nieuws-submit te melden:

Internetprovider Xs4all wil concurrent Hcc!net overnemen. Beide partijen hebben daartoe een intentieverklaring getekend. Als alles volgens verwachting verloopt, zal op 1 november de definitieve koopovereenkomst worden gesloten. "We gaan nu bekijken hoe het technisch en financieel in elkaar zit en de komende tijd vallen er dan besluiten over de manier waarop Hcc!net bij Xs4all wordt geïntegreerd", zo zegt een woordvoerder van Xs4all.

De ADSL-tak van Hcc, ook wel CAS internet, heeft 55.000 klanten. Daarnaast zijn er nog 20.000 inbelklanten. De vereniging Hcc is geen onderdeel van de overname. Wel willen Hcc en Xs4all een samenwerkingsovereenkomst aangaan. Voor de klanten zal de overname verder weinig gevolgen hebben.

Hcc werd in 1977 opgericht als vereniging voor computergebruikers. Inmiddels heeft het 200.000 leden. Xs4all is sinds 1998 een volle dochter van KPN. Door de overname heeft het Amsterdamse bedrijf straks ruim 250.000 ADSL-klanten.

Hcc!net kan in de huidige ADSL-markt onvoldoende investeringen doen om de concurrentieslag aan te kunnen gaan met de grotere internetproviders. Daarom is Hcc!net actief op zoek gegaan naar een koper. Een overnamebedrag is niet genoemd.