40% Nederlanders minder vaak naar café of restaurant

Ferdinand (Ferdo)
wreckless had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonNederlanders laten zichzelf minder makkelijk verleiden om uit eten te gaan of om een pilsje te pakken in de kroeg in vergelijking met een jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek van Interview-NSS, uitgevoerd in opdracht van het Bierblad, een horeca-vakblad.

Volgens het onderzoek doet ongeveer veertig procent van de Nederlanders zich nu veel minder vaak buitenshuis te goed aan een natje of droogje in vergelijking met vorig jaar. Geldgebrek is de belangrijkste reden om de horeca vaker links te laten liggen. Overigens zegt één op de acht ondervraagden het aantal bezoeken aan café's en restaurants in het afgelopen jaar juist opgevoerd te hebben.

Behalve de frequentie van bezoeken aan de horeca door consumenten werd ook onderzocht wat de grootste ergenissen van horeca-klanten zijn. Daarbij scoren desinteresse en onfatsoenlijk gedrag van het personeel het hoogst. Volgens hetzelfde onderzoek speelt de vriendelijkheid en kwaliteit van het personeel nou net de belangrijkste rol als het aankomt op de keuze van consumenten voor een café of restaurant.