Dieren in zoo New Orleans vrijwel ongedeerd

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Buitenlands nieuwsDe meeste bewoners van de dierentuin in New Orleans lijken de orkaan Katrina overleefd te hebben. Slechts een alligator zou van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om de benen te nemen, maar alle andere 1500 beesten zitten weer in hun hok. Beheerder Dan Maloney verwacht dat de alligator zelf weer zal terugkeren.

Volgens Maloney hoeven de achtergebleven bewoners van New Orleans niet bang te zijn dat ze plotseling oog in oog komen te staan met een leeuw of olifant. Sommige dieren verdwenen na de orkaan, waaronder een gier. Binnen enkele dagen kwamen de vertrokken dieren echter uit eigen beweging weer terug.

De dierentuin Audubon had zich voorbereid op de mogelijkheid van een orkaan als Katrina. De betonnen dierenverblijven waren versterkt, er waren noodrantsoenen aanwezig en de werknemers waren voorbereid op een eventuele evacuatie. Doordat de zoo op een hooggelegen terrein ligt, zijn de dierenverblijven niet overstroomd, tot opluchting van Maloney. "Ik stond op het punt om een ark te gaan bouwen", aldus de beheerder. Een aantal dierenverzorgers bleef tijdens de orkaan op het terrein, in de buurt van de dieren.