Vrouw gewond door ontplofte airbag in postpakket

Ferdinand (Ferdo)
calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen veertigjarige medewerkster van het postagentschap in het Noord-Brabantse dorp Lage Zwaluwe is donderdag gewond geraakt doordat een airbag, die in een postpakket zat, ontplofte. De vrouw heeft daardoor een snijwond in haar gezicht opgelopen.

Hoe de airbag heeft kunnen ontploffen is nog niet bekend, maar volgens de technische recherche bestaat er de mogelijkheid dat de airbag geactiveerd is door de aanwezige elektronische apparatuur in het gebouw. Het pakketje was bestemd voor iemand die de airbag via de populaire advertentiesite Marktplaats.nl had gekocht. De politie heeft de verkoper van de airbag kunnen achterhalen. Deze heeft de vrouw nog dezelfde dag een bloemetje laten bezorgen voor de schrik.

Overigens zijn hulpverleners volgens een politiewoordvoerder bewust van de risico's die airbags met zich meedragen. Zo worden bij auto-ongelukken niet-geactiveerde airbags volgens voorschrift eerst onklaar gemaakt voordat de hulpverleners zich over de slachtoffers van het ongeluk ontfermen.