Marktplaats verwelkomt 50 miljoenste advertentie

Sander (Xender)
Icoon Digital nieuwsOp Marktplaats.nl staan sinds vanochtend 09:15 uur vijftig miljoen advertenties. Een familie uit Weesp plaatste de vijftigmiljoenste advertentie op de verkoopsite. Het gezin deed een kinderzitje voor de auto in de verkoop. Ze kregen een cheque ter waarde van 500 euro cadeau. Met het bereiken van de mijlpaal werd meteen een campagne gestart waarmee Marktplaats al haar gebruikers wil bedanken. Op zaterdag 10 september zal zij aan heel Nederland een drankje aanbieden.

Directeur Oscar Diele van de site denkt niet dat zijn site het succes dankt aan de economische malaise. "Kopen op internet wordt steeds populairder. Neem de familie die de jubileumadvertentie plaatste. Die mensen hebben hun eigen auto, fietsen en televisie ook allemaal op internet gekocht."

Marktplaats.nl bestaat sinds 1999 en werd eind vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse eBay. Toch zijn bijna alle advertenties nog steeds afkomstig van Nederlandse verkopers. De waarde van de verhandelde goederen was afgelopen jaar ruim 2 miljard euro.

Wil je overigens dat gratis drankje scoren? Dan moet je volgende week zaterdag een promotieteam van Marktplaats zoeken. Deze teams delen in dertig steden aan iedereen een bierviltje uit dat recht geeft op een gratis frisdrankje, of bij de bestelling van een biertje de tweede cadeau.