Vrachtwagen in brand op A28 na ongeval

Peter (oldenzaaltjuh)
SadKingBilly en -JuRRiaN- hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op de A28 tussen 't Harde en Wezep is vanavond een tankwagen in brand gevlogen nadat het een vrachtwagen geschampt had. De vrachtwagen stond volgens de politie met pech langs de kant.

Doordat de tankwagen de vrachtauto schampte vloog hij over de kop en kwam in de middenberm tot stilstand. Hierdoor vloog de tankwagen in brand. De 41-jarige tankwagenbestuurder raakte gewond.

Het verkeer vanuit Amersfoort kan niet verder rijden dan 't Harde. De andere richting is gestremd ter hoogte van Wezep. Van beide kanten wordt men omgeleid via de A50 en de A1. Er zijn nog geen files geconstateerd rond 20.00 uur. Volgens de verwachtingen is de A28 nog enkele uren afgesloten. Ook het treinverkeer is door het ongeval ontregeld, maar volgens ProRail zijn de sporen rond 19.45 uur alweer vrijgegeven.

"De tankwagen was geladen met een flinke hoeveelheid brandstof", aldus politiewoordvoerder Bert Top. "Om die reden waren we bang voor ontploffingsgevaar", voegt hij er later nog aan toe. De vlammen konden in korte tijd bedwongen worden omdat vier brandweerkorpsen snel ter plaatse waren.

Op dit moment wordt de tankwagen nog gekoeld. Als de oplegger voldoende is afgekoeld, wordt de resterende brandstof overgepompt in een andere tankwagen. Men is dan nog een tijd bezig om het wegdek schoon te maken. Pas dan kan de weg weer open worden gesteld.