Belgische krant dubt over roddelberichten

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Media nieuwsMoet een serieuze krant wel of niet berichten over een buitenechtelijke relatie van een minister? Voor die vraag staat de Belgische kwaliteitskrant De Standaard. Veel lezers vonden een artikel over de relatie tussen minister Patrick Dewael en radiojournaliste Greet Op de Beeck te ver gaan, maar tegelijkertijd bleek het bericht op de website van de krant verreweg het meest gelezen.

Een poll waaraan 1200 stemmers meededen wees uit dat 73 procent van de respondenten vond dat de krant geen aandacht hoort te besteden aan dergelijk 'nieuws'. Ook in een forumdiscussie van De Standaard overheersten de afkeurende reacties. Dankzij internet is echter de populariteit van de verschillende berichten te meten. Zo leverde het artikel over Dewael en Op de Beeck ruim 50.000 views op. "Andere 'grote hits' in deze nieuwsarme dagen - zoals de terugkeer van de pianoman - waren 20.239 hits waard", aldus een woordvoerder van De Standaard.

Ohja, degenen die geïnteresseerd zijn in de relatie van de minister en de journaliste kunnen dat op De Standaard Online alleen nog terugvinden in het archief, waarvoor betaald moet worden. Ook andere Belgische mediabronnen berichtten echter massaal over de roddel.

Ter vergelijking: de best bekeken FOK!berichten van juli

Serie zware aanslagen in Londen [52.281 views]
Vier pogingen tot aanslagen in Londen [48.361 views]
Zoon Theo van Gogh in elkaar geslagen [47.979 views]
'Uw moeder is een hoer' op kassabon [39.557 views]
Winnaar 'lelijkste hond ter wereld' [34.579 views]
Wim Duisenberg (70) overleden [29.165 views]
Ontuchtige lerares 'te sexy' voor de cel [28.725 views]
Mogelijk jonge Britten achter aanslagen [28.657 views]
Veluwse poema bijna gevangen, maar nog niet helemaal [27.744 views]
Politie Londen schiet man dood in metro [27.690 views]
Amerikaan overleed na penetratie door paard [27.574 views]