Leeuwen in strijd tegen criminaliteit

Tamara (Chanty)
Mainport stuurde ons via de nieuws-submit onderstaand herschreven bericht:

Icoon economisch nieuws De politie van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh denkt een nieuw middel tegen criminelen te hebben. Leeuwen moeten in een nieuw natuurpark de bandieten afschrikken en tegelijkertijd de toeristen aantrekken.

Natuurbeschermers vrezen echter dat de dieren ten prooi vallen aan stropers. Eerder dit jaar bleek de volledige tijgerpopulatie in een natuurpark uitgeroeid te zijn, waarschijnlijk om de huid. Ook de Indiase media reageerde cynisch op het plan. "Men is compleet en gemakshalve vergeten dat wilde beesten in deze dagen alleen nog in de zoetste dromen van natuurbeschermers op mensen jagen", zo schreef de Times of India.

Uttar Pradesh is berucht om de hoge criminaliteitscijfers. In de afgelopen vijf jaar werden er in de moeilijk toegankelijke regio, waar het natuurpark moet komen, ongeveer 180 mensen vermoord en 4000 mensen gekidnapt. Door de vele autodiefstallen zijn de oostelijke delen van de staat praktisch ontoegankelijk voor mensen met een dure wagen. En de patrouillerende agenten zien er met hun automatische wapens uit als zwaarbewapende militairen.