As dode schrijver met kanon weggeschoten

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Showbiz nieuwsPrecies een half jaar na zijn overlijden is de as van schrijver en journalist Hunter S. Thompson met een kanon de lucht in geschoten. De plechtigheid op het terrein van Thompsons huis in de Amerikaanse staat Colorado werd na de knal vervolgd met een vuurwerkshow. De ceremonie werd betaald door Johnny Depp, die als acteur Thompson speelde in de film Fear and Loathing in Las Vegas.

De as werd afgeschoten vanaf een bijna vijftig meter hoge toren, met op de top een rode vuist met twee duimen, het symbool voor de zogenaamde gonzo-journalistiek. Thompson was een grondlegger van deze subjectieve en persoonlijke vorm van journalistiek, vaak bedreven onder invloed van drugs. De herdenking in Woody Creek, Colorado ging, geheel in stijl met de levenswijze van de overledene, gepaard met een overvloedige voorraad sterke drank en optredens van rockbands. Onder de gasten waren onder meer Bill Murray, Sean Penn, zanger Lyle Lovett en politici George McGovern en John Kerry.

De auteur schoot zichzelf op 20 februari op 67-jarige leeftijd een kogel door het hoofd, waarschijnlijk omdat hij zich zorgen maakte over een slechter wordende gezondheid. Thompson had te kampen met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder een gebroken been en de vervanging van een heup. Daarnaast was hij de laatste jaren ernstig paranoïde, mede door de aanslagen van 11 september 2001.

De as van Hunter S. Thomspon wordt met een vuurwerkshow de lucht in geschoten
Met vuurwerk werd Hunter S. Thompson gisteren 'uitgezwaaid'