Vrouw (84) overleeft honderden bijensteken

Jorrit (Flem)
Een 84-jarige Amerikaanse vrouw uit Tucson (Arizona) heeft meer dan vierhonderd bijensteken overleefd, zo meldt de Arizona Daily Star vandaag. De vrouw heeft waarschijnlijk haar leven te danken aan een bouwvakker, die het alarmnummer belde en de vrouw vervolgens natspoot met een tuinslang.

De bouwvakker, de 34-jarige Kenneth Kratzer, was bezig in het huis van de vrouw toen hij iemand hoorde schreeuwen. Hij belde 911, pakte een tuinslang en rende naar de vrouw toe. Daar aangekomen lag de vrouw plat op haar buik, bijna volledig bedekt door bijen. Kratzer spoot vervolgens de vrouw nat om de bijen te verdrijven, dit had als gevolg dat veel bijen op hem afkwamen.

Toen brandweermannen de plaats van het gebeuren bereikten, was de vrouw buiten bewustzijn en was Kratzer inmiddels ook meer dan tien keer gestoken. Ze besproeiden de insecten vervolgens met schuim en namen de vrouw mee naar de afdeling intensieve zorg in het ziekenhuis, waar ze dezelfde avond nog vanaf kon.

Een ware held, Kratzer; zou je zeggen. Hij is zelf echter een andere mening toebedeeld: "Ik heb niet echt iets gedaan. Ik zou haar moeten hebben opgetild en meegenomen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik keek naar haar terwijl ze honderden keren gestoken werd, en daar heb ik de hele dag over nagedacht." Een woordvoerder van de brandweer vindt dat hij te hard voor zichzelf is: "Hij deed wat hij kon, hij gaf haar de beste kans om te overleven."