Versatel mag voetbal niet gratis streamen

Ferry (Veerboot)
KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Logo VersatelVersatel wil dit weekeinde enkele en mogelijk zelfs alle voetbalwedstrijden uit de gisteravond weer gestarte Nederlandse voetbalcompetitie live en gratis uitzenden via het internet. Versatel sloot vanmorgen niet uit dat ook het volgende weekend de Eredivisie te zien zou zijn op de site van Versatel. De eredivisie-clubs hebben hier echter een stokje voor gestoken.

Gisteravond was de wedstrijd tussen AZ en Sparta al te zien via de site van Versatel, maar deze wedstrijd was ook live te volgen op RTL5 (die zender mag iedere vrijdagavond live een wedstrijd uit de Eredivisie uitzenden). De eredivisie-clubs, verenigd in de ECV, zeggen dat het contract met Versatel geen gratis aanbod van voetbalduels toestaat.

Versatel biedt al het eredivisievoetbal live aan via een snelle internetverbinding (ADSL 2+). Daarvoor moeten mensen klant worden bij Versatel, iets waar tot nu toe ongeveer 20.000 mensen voor hebben gekozen. Echter kan slechts de helft van hen daadwerkelijk al rechtstreeks voetbalwedstrijden volgen, omdat het technisch onmogelijk bleek om alle aangemelde klanten op tijd aan te sluiten.

Het bedrijf zet nu alles op alles om iedereen voor het eind van de maand aan te sluiten. Volgens een woordvoerster is het gratis uitzenden van de wedstrijden niet bedoeld als tegemoetkoming aan de klanten die nog geen gebruik kunnen maken van hun aansluiting.