'Miss Ellie Ewing' (82) overleden

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Showbiz nieuwsBarbara Bel Geddes, beter bekend als Miss Ellie Ewing uit de tv-serie Dallas, is maandag in haar huis in de Amerikaanse staat Maine overleden. De actrice, die al enige tijd aan longkanker leed, is 82 jaar oud geworden. De familie van Bel Geddes wilde geen nadere bijzonderheden over haar dood publiek maken.

"Ze was de rots in de branding van Dallas", liet collega-acteur Larry 'JR Ewing' Hagman in een reactie weten. "Ze was simpelweg een erg aardige vrouw en een fantastische actrice. Ze was de lijm die de groep bijeen hield." Bel Geddes speelde de rol van Miss Ellie tussen 1978 en 1990, slechts onderbroken door een half jaar in seizoen 1984/1985 toen ze moest revalideren na een zware hartaanval. Na het stoppen van de serie trok ze zich volledig terug uit het publieke leven.

De actrice startte haar carrière al in 1945 in een toneelstuk op Broadway. In 1947 speelde ze haar eerste rol in een film, The Long Night. Ze was genomineerd voor een Oscar in 1948 en won een Emmy in 1980 als beste actrice in een tv-serie. Begin jaren zeventig was ze al eens gestopt met acteren nadat haar echtgenoot ernstig ziek werd en overleed. Financiële problemen noopten haar ertoe de rol van Miss Ellie aan te nemen.

Barbara Bel Geddes (1922 - 2005)