Verdachte klaagt moeder Holloway aan

Gertjan (Kozzmic)
Natalee HollowayEen verdachte in de zaak van de vermiste Amerikaanse Natalee Holloway heeft een aanklacht ingediend tegen de moeder van het meisje. De 21-jarige Deepak Kalpoe, die samen met zijn broer Satish enige tijd in de cel doorbracht als verdachte, stelt dat Beth Holloway Twitty hem lastig heeft gevallen.

Volgens Kalpoe verscheen de vrouw samen met een cameraploeg van de Amerikaanse tv-zender ABC op zijn werk, en werd hij anderhalf uur lang bestookt met vervelende vragen. Via een advocaat heeft hij Holloway Twitty laten weten een straatverbod te eisen als zij hem nogmaals lastigvalt.

Natalee Holloway verdween eind mei tijdens een vakantie op het Caraïbische eiland Aruba. De gebroeders Kalpoe waren samen met de Nederlandse rechterszoon Joran van der Sloot voor zover bekend de laatsten die het meisje hebben gezien. Van der Sloot is momenteel de enige verdachte die nog vastzit in de zaak. Ruim twee maanden na de verdwijning heeft de Arubaanse justitie echter nog geen idee waar Holloway gebleven is.

Haar ouders zijn kritisch over de wijze van handelen van de Arubaanse autoriteiten. "Hun onvermogen is gigantisch. Het hele onderzoek wordt vanaf het begin verkeerd aangepakt", zo oordeelde Beth Holloway Twitty onlangs. De familie heeft een beloning van 250.000 dollar uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van de zaak, of zelfs een miljoen als het meisje levend wordt teruggevonden.