Klopjacht VS op vrouw die cipier doodde

Jorrit (Flem)
In de Amerikaanse staat Tennessee is een klopjacht bezig op een vrouw en haar gedetineerde echtgenoot. De vrouw schoot dinsdag buiten de rechtbank in Kingston een gevangenisbewaarder dood en sloeg daarna samen met haar geboeide man op de vlucht. Bij de jacht zijn onder meer helikopters ingezet.

De 34-jarige George Hyatte werd door twee cipiers naar buiten begeleid toen hij zijn echtgenote Jennifer in een auto zag zitten. "Schiet hen neer" zou hij vervolgens hebben geroepen, waarop de 31-jarige vrouw zes schoten loste. Drie schoten raakten de 56-jarige cipier Wayne Morgan, die met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht. Aldaar overleed hij echter aan zijn verwondingen.

Jennifer maakte van de schrik en verwarring gebruik en pikte haar man op en ging er vandoor. Door de andere cipier werd nog een schot gelost op de vluchtauto, deze werd later met bloedsporen verlaten teruggevonden. Het stel wordt door de autoriteiten omschreven als "gewapend en extreem gevaarlijk". Jennifer Hyatte is mogelijk gewond. De politie vermoedt dat de twee zich schuil houden bij familie.

George Hyatte werd twee jaar geleden veroordeeld voor roofovervallen en aanranding en zat een celstraf van 35 jaar uit. Dinsdag was hij in de rechtbank op verdenking van een andere inbraak. Hij is al twee keer eerder uit de gevangenis ontsnapt, in 1998 en 2002.