Wegpiraten verdacht van poging tot doodslag

Robert (RRRobert)
314 had ons via de nieuws-submit te melden:

De twee Fransen die het afgelopen weekeinde in Rotterdam werden gearresteerd, omdat ze met opzet meerdere malen met hun auto inreden op een auto waarin een vrouw en drie kinderen zaten, zullen worden vervolgd op de verdenking van poging tot doodslag. De rechter-commissaris maakte dat bekend tijdens hun voorgeleiding. Hij heeft hun voorlopige hechtenis dan ook verlengd.

De twee botsten in de nacht van zaterdag op zondag met hun auto tegen een andere auto, waarna er onenigheid ontstond met de inzittenden van dat voertuig. Daarbij bedreigden de Fransen hen met een vuurwapen. Een 40-jarige automobiliste uit Utrecht was getuige van het voorval maar reed door, waarop de Franse wegpiraten de achtervolging op haar inzetten. De 23-jarige chauffeur wist haar te achterhalen en reed vervolgens herhaaldelijk op haar auto in. De vrouw had ook nog drie kinderen in de auto zitten.

Uiteindelijk verloor de chauffeur op de A20 de macht over het stuur, waarna hij tegen de vangrail belandde. Een derde inzittende werd daarbij uit de auto geslingerd, waarbij hij gewond raakte. Hij ligt nog in het ziekenhuis, waardoor hij nog niet voor de rechter-commissaris kon verschijnen.