Ministerie VWS herstelt pijnlijke fout op website

Jeroen (steenz)
Icoon Binnenlands nieuws Een pijnlijke fout op de nieuwe website voor voorlichting over het nieuwe stelsel voor zorgverzekeringen is vandaag door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gecorrigeerd. Op de website De Nieuwe Zorgverzekering stond al vanaf maandag te lezen dat fysiotherapie altijd vergoed wordt in het basispakket. Dit is echter niet het geval.

"Het was een ongelukje", aldus een woordvoerder van minister Hoogervorst. Op de website werd ten onrechte gesuggereerd dat fysiotherapie altijd vergoed wordt, terwijl dat slechts onder bepaalde voorwaarden en voor een maximaal aantal sessies het geval is.

Tweede-Kamerlid Agnes Kant van de SP spreekt over 'een kanjer van een fout in de voorlichting'. "Blijkbaar is het allemaal zo ingewikkeld dat het ministerie het zelf ook niet meer begrijpt", aldus Kant, die de minister vandaag vragen stelde over de kwestie.

Omdat de fout volgens Kant leidt tot verwarring onder de bevolking, 'voor wie het allemaal sowieso al niet te volgen is', zou het niet mogelijk zijn de wet al op 1 januari 2006 in te voeren zoals gepland staat. Ze pleit daarom nu voor een jaar uitstel.