Huisdieren tussen de speklappen in de vrieskist

Peter (oldenzaaltjuh)
Hidden_Horror had ons via de nieuws-submit te melden:

De chauffeurs van de Enschedese dierenambulance hebben al heel wat meegemaakt, maar wat de 32-jarige Enschedese vrijwilliger Alex Scholten en zijn 44-jarige collega Betsie Tieman onlangs meemaakten, is hun nog nooit gebeurd. In een vrieskist in de keuken van een aanleunwoning in de Stroinkslanden in Enschede lagen een kat, een volwassen konijn met een pasgeboren jong, kittens, puppies, hamsters, cavia's en zelfs een foetus. De bevroren dieren lagen gewoon tussen de speklappen.

De macabere ontdekking werd gedaan tijdens de ontruiming van de woning op last van de deurwaarder. Nadat de bewoner was vertrokken haalde de deurwaarder samen met mensen van de gemeentelijke milieudienst de woning leeg. Die vonden in de keuken de vriezer met de huiveringwekkende inhoud. In een wat kleinere vriezer lagen nog twee dieren.

"Zou de bewoner zoveel moeite hebben met het afscheid nemen van zijn huisdieren? Maar wie stopt nu een embryo in zijn vrieskist? En pasgeboren poesjes en hondjes? De volwassen kat lag in een ineengedoken houding", aldus Scholten. "Gewoonlijk ligt een dode kat plat op de rug of op de zij."

Wat zich in de woning af heeft gespeeld blijft nog onduidelijk. Zowel het asiel, waar de dieren nu liggen opgeslagen, als de afdelingsinspecteur van de dierenbescherming, hebben geen bevoegdheid actie te ondernemen. "Je kunt niet aantonen dat de dieren er levend in zijn gestopt. Misschien waren ze al dood. Hoe het ook is, het blijft macaber."