RNN7 boos op naam RTL7

Rob (R@b)
De commerciële regionale zender RNN7 voor Zuid-Holland zuid en de Rijnmond gaat RTL Nederland aanklagen voor het gebruik van de naam RTL7. RNN7 meent dat de naam en de klank te veel op elkaar lijken en dat ook de kleur van het logo te veel overeen komt.

De regionale zender is bang dat een landelijke dekking, waar men op uit is, hierdoor nadelig beïnvloed kan worden. Volgens tv-directrice Sanne Steusel heeft RNN7 zich op 3 mei, in een persconferentie met haar landelijke plannen, tussen RTL en SBS gepositioneerd.

RNN7 heeft media-advocaat Marc Backx ingeschakeld. De zender geeft RTL één week de tijd om op haar naamsverandering terug te komen en deze per direct te wijzigen. Wanneer dit niet gebeurt, zullen zij onmiddellijk een kort geding tegen RTL aanspannen.


RTL Nederland laat weten niet onder de indruk te zijn van de dreigementen van RNN7. ''We hebben de RTL-merken al in 1996 gedeponeerd, dat is ruim voordat RNN7 begon. Daarnaast is een nummer ook niet te claimen. Bovendien is er een grote afwijking tussen beide namen. We zien geen vuiltje aan de lucht,'' aldus een RTL-woordvoerder.

De naam RTL7 gaat gebruikt worden in het nieuwe tv-seizoen als andere naam voor Yorin. De zender krijgt dan ook een meer mannelijke uitstraling. Een aantal Yorinprogramma's zal verhuizen naar RTL5.