'Balkenende wordt onrecht aangedaan'

Gertjan (Kozzmic)
Icoon politiek binnenland nieuwsCDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is van mening dat zijn partijgenoot premier Balkenende onrecht wordt aangedaan. Zijn verwijt treft onder andere Jozias van Aartsen, leider van coalitiegenoot VVD. Volgens Verhagen wordt dag in dag uit een negatief beeld van de CDA-premier opgehangen, onder meer door de media.

"Hoe kun je zo vertrouwen opbouwen. Ik vind dat Jan Peter onrecht wordt aangedaan", zegt Verhagen in een interview met weekblad Vrij Nederland. Van Aartsen stelde onlangs dat Balkenende lijdt aan een gebrek aan inspiratie. Een poging van Van Aartsen om 'zijn eigen positie in de polls overeind te houden', zo oordeelt Verhagen. "Niet dat dat erg veel helpt trouwens", voegt de CDA'er daar vilein aan toe.

Ook vindt Verhagen het onjuist dat de VVD-aanvoerder het kabinet de schuld geeft van de afwijzing van de EU-grondwet. Volgens de CDA-voorman is Van Aartsen juist medeschuldig aan het fiasco, omdat zijn partij met het referendum instemde, in tegenstelling tot het CDA en het kabinet.