Q-dance daagt Q-Music voor de rechter

Nolius
Als het aan Q-dance ligt gaat Noordzee FM de naam niet wijzigen in Q-Music. De evenementenorganisator uit Landsmeer heeft dan ook een kort geding aangespannen om dit te voorkomen. Q-dance heeft volgens woordvoerder Dirk-Jan oudere rechten op de naam.

Noordzee FM is vanaf 1 juli eigendom van de Vlaamse Persgroep. Dit bedrijf heeft ook al het Vlaamse radiostation Q-Music in het bezit. Van Noordzee FM willen ze een gelijksoortig station maken. Q-Dance beroept zich nu echter op een oudere registratie van de handelsnaam bij de Kamer van Koophandel. Daar werd de naam in 2000 geregistreerd als domeinnaam. De registratie als bedrijfsnaam bij de KvK volgde in januari 2001.

Q-dance is organisator van grootschalige dance-evenementen in Nederland. "Dan moet je er toch niet aan denken dat ons bedrijf wordt geassocieerd met een zender die muziek van bijvoorbeeld Frans Bauer uitzendt", aldus de woordvoerder. "We zijn allebei actief in de muziek en we richten ons allebei voornamelijk op jongeren. Dat gaat niet samen."