Veteraan loopt sinds WOII met gebroken nek

Sabine (sbientje)
scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 83-jarige oorlogsheld keek vreemd op toen artsen hem vertelden dat hij zijn nek had gebroken bij een ongeluk dat 62 jaar geleden plaatsvond. De veteraan zou de breuk hebben opgelopen toen hij aan een parachute uit zijn vliegtuig sprong. Dat was kort daarvoor in brand gevlogen. Dit alles gebeurde tijdens een bombardement op Duitsland, in 1943.

De man vertelt: "Ik herinner me een enorme klap toen de parachute opende. En ik kwam ook niet goed op de grond terecht. Ik hield er een tijdje een stijve nek aan over." De gebroken nek van de man werd pas recentelijk ontdekt, toen er foto's gemaakt werden naar aanleiding van een recent auto-ongeluk.

Na zijn landing werd de parachutist opgepikt door de nazi's. Deze bevalen hem roerloos te blijven liggen. Volgens de 83-jarige heeft dit zijn leven gered. Anders was hij waarschijnlijk dood geweest of voor het leven verlamd. "Doordat ik in gevangenschap een tijd niets te doen had, had mijn nek genoeg tijd te herstellen van de klap."