Gamer krijgt levenslang voor vermoorden van mede-gamer

Ferry (Veerboot)
UnXpected had ons via de nieuws-submit, herschreven, te melden:

Een Chinese gamer is tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld vanwege het neersteken van een mede-gamer. Zhu Caoyuan is meerdele malen in de borst gestoken door de 41-jarige Qui Chengwei. Zhu had namelijk de 'dragon sabre', een wapen in het online roleplaying-spel Legend of Mir 3, van Qui verkocht voor 725 euro.

Zhu had het wapen van Qui geleend nadat hij het gewonnen had in het spel. Qui wilde na de verkoop aangifte doen van diefstal, maar dit weigerde de politie omdat het een virtueel voorwerp betrof. Zhu wilde het geld nog terug geven aan Qui, maar die weigerde dat en stak vervolgens zijn mede-gamer neer.

De familie van het slachtoffer gaat in hoger beroep omdat ze graag zien dat de dader de doodstraf krijgt. Het is namelijk mogelijk dat Qui na vijftien jaar cel weer vrij kan komen vanwege goed gedrag.

De zaak heeft gezorgd voor een maatschappelijk debat over virtuele eigendommen. Volgens sommigen behoren zulke wapens onder het privaat eigendomsrecht te vallen, omdat gamers er tijd en geld in hebben gestoken om de wapens te bemachtigen. Volgens anderen kan er nooit een eigendomsrecht gelden, als het om een virtueel voorwerp gaat.


Zie voor gamesnieuws ook FOK!games!