Gewonde bij schietpartij tankstation

Tamara (Chanty)
Blikvanger had ons via de nieuws-submit te melden:

Een onbekende man is gisteravond zwaargewond geraakt tijdens een schietpartij bij een BP tankstation op de Nieuwe Leeuwarderweg in Amsterdam Noord. De man stond te tanken toen hij ineens werd neergeschoten. De daders gingen er vervolgens met zijn auto, een donkerkleurige Lexus GS 300, vandoor. De auto werd later brandend in Diemen teruggevonden.

Het slachtoffer werd gevonden door een surveillant van een beveiligingsbedrijf, die toevallig langs het tankstation reed. De man belde meteen 112 en is op veilige afstand blijven staan, omdat hij niet wist of de daders nog in de buurt zouden zijn. De politie heeft de omgeving afgezet en onderzoekt de zaak. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is verder nog niets bekend.



Volgens getuigen werd er drie maal geschoten, maar of het slachtoffer ook drie keer geraakt is, is onbekend. De politie heeft twee personen aangehouden die op de parkeerplaats direct naast het tankstation in een auto zaten. Onderzoek moet uitwijzen of zij iets met de schietpartij te maken hebben.

De gestolen wagen werd rond 00.45 uur brandend teruggevonden op de parkeerplaats van het NS station in Diemen. De politie heeft met de speurhond de omgeving afgezocht, maar van de daders ontbreekt ieder spoor.

AT5 meldt dat de neergeschoten man een 47-jarige Rus is.