KLPD'er gezinsdrama mocht wapen niet mee naar huis nemen

Jeroen (steenz)
calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De hoofdagent van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) die op 16 april verantwoordelijk was voor het familiedrama in Hilversum, was toch niet gemachtigd om zijn dienstwapen mee naar huis te nemen. De man schoot 's nachts zijn vrouw en zijn drie kinderen, van 3, 6 en 8 jaar oud, met zijn dienstwapen dood alvorens zelfmoord te plegen. Eerder verklaarde de KLPD nog dat de agent zijn wapen wel mee naar huis mocht nemen.

De nieuwe informatie blijkt uit de documentaire 'Foute Agenten' die vanavond zal worden uitgezonden in het televisieprogramma Zembla, en is inmiddels bevestigd door de KLPD. Ook een agent uit Leeuwarden die er van verdacht wordt zijn vrouw met een dienstwapen bedreigd te hebben, had geen toestemming om zijn wapen mee te nemen.

Agenten die tot de uitzonderingsgroep behoren die hun wapen thuis mogen bewaren, moeten dit volgens de KLPD altijd in een kluis doen. Het komt echter zelden voor dat er toestemming voor wordt verleend. Zowel de KLPD als de Raad van Hoofdcommissarissen zijn overigens van mening dat dergelijke drama's niet altijd voorkomen kunnen worden, omdat een kwaadwillende agent desnoods een misdrijf kan plegen onder diensttijd.