Britten schrappen spellingregels

Dennis (DvZ)
roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Britse autoriteiten zullen dit jaar geen aandacht besteden aan spelfouten in examenteksten, meldt de Sunday Telegraph. De mensen die het examen van 6 mei moeten controleren, hebben van hogerhand de opdracht gekregen om bij spelfouten in het opstel geen punten af te trekken. Het opstel telt in het examen, waar overigens ruim een half miljoen 14-jarige leerlingen aan hebben deelgenomen, mee voor een derde van het totaal aantal punten.

Deze regel komt er op neer dat wanneer de ingeleverde tekst inhoudelijk goed wordt bevonden, samen met de zins- en tekststructuur, een leerling het maximale aantal punten kan behalen, zelfs wanneer alle woorden in het opstel een spelfout bevatten.

De onderwijsautoriteiten hebben besloten deze regel in te voeren omdat het streefdoel, waarbij driekwart van de 14-jarigen een bepaald niveau moet bereiken, vorig jaar niet werd gehaald. De maatregel heeft geleid tot woede bij 'conservatieven', die van mening zijn dat het goed kunnen spellen behoort tot de kennis van een taal.