Miljardair huurt Destiny's Child in voor zoon

Gertjan (Kozzmic)
Icoon opmerkelijk nieuwsDe Britse miljardair Philip Green hoeft niet bepaald op de kleintjes te letten. Om zijn zoons bar mitswa, de traditionele opname van een dertienjarige joodse jongen in de geloofsgemeenschap, te vieren trekt winkelmagnaat Green maar liefst zes miljoen euro uit de portemonnee. Zo zal popgroep Destiny's Child een optreden verzorgen op het feest.

Zo'n tweehonderd gasten zijn dit weekeinde met een speciaal vliegtuig naar Cannes in Zuid-Frankrijk gevlogen, waar ze verblijven in het exclusieve Hotel du Cap. Voor de bar mitswa is in de tuinen van het gebouw zelfs een tijdelijke synagoge gebouwd, waar de officiële ceremonie plaatsvindt. Volgens geruchten zou ook zanger Justin Timberlake zijn opwachting maken.

Overigens haalt dit 'feestje' het niet bij het feest dat Green organiseerde ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag, ruim drie jaar geleden. In een luxueus vakantieoord op Cyprus traden onder anderen Elton John, Rod Stewart, Tom Jones en Robbie Williams op voor de jarige job. Een speciale 150 kilo wegende verjaardagstaart werd destijds ingevlogen vanuit Frankrijk, en prins Albert van Monaco behoorde tot de genodigden. Kosten van dat feest: om en nabij de negen miljoen euro.