Pinkpop bij lange na niet uitverkocht

Gertjan (Kozzmic)
PinkpopDe kaartverkoop voor de 36e editie van het Pinkpop-festival valt behoorlijk tegen. Tot dusver zijn slechts 15.000 van de 30.000 beschikbare kaarten verkocht. De organisatie van het driedaagse festival, dat komend weekeinde in het Limburgse Landgraaf gehouden wordt, hield al rekening met minder bezoekers. Het terrein is voor 60.000 muziekliefhebbers geschikt.

Pinkpopbaas Jan Smeets erkent dat de voorverkoop tegenvalt. Volgens hem ligt de oorzaak in het feit dat de grote rockbands moeilijk te boeken zijn. "Voorheen boekte ik samen met het Duitse festival Rock am Ring grote acts die dan de ene dag bij mij stonden en de andere in Duitsland. Maar nu Rock am Ring naar een andere datum is gegaan sta ik alleen", aldus Smeets. Een andere trend is volgens hem dat jongeren wellicht geen zin meer hebben in een campingfestival. "Toen wij laatst op de radio gratis kaarten weggaven reageerden de prijswinnaars in eerste instantie enthousiast, maar later gaven ze aan dat ze eigenlijk weinig zin hadden om in de modder te gaan liggen. Misschien dat een deel van de huidige jeugd op die manier denkt."

Headliners op het festival zijn The Chemical Brothers, The Prodigy, Faithless, en Nederlandse bands als Golden Earring, Rowwen Heze en De Heideroosjes. Smeets verwacht dat het aantal verkochte kaartjes de komende dagen nog flink kan stijgen. "Ik heb wel eerder meegemaakt dat de verkoop op het laatste moment nog flink aantrok", liet de organisator vandaag weten. Voor volgend jaar verwacht hij minder problemen om grote rock-acts te boeken, aangezien Pinkpop dan weer samenvalt met Rock am Ring.

-
Met dank aan R_Style, die dit bericht via de nieuws-submit meldde!