Baby verzorgd door zwerfhond

Ferdinand (Ferdo)
IcoonIn Kenia heeft een zwerfhond een achtergelaten baby gevonden en bij haar eigen nest pups gelegd. De teef, die op zoek was naar voedsel voor haar pups, vond het kind in een tas in een arme wijk van de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Vervolgens heeft ze het meegenomen naar haar nest, waarbij ze een hek met prikkeldraad en een drukke weg trotseerde, en heeft ze de baby bij haar pups gelegd.

Het kind, een meisje, werd door bewoners van het terrein, waar de hond haar nest had, aangetroffen en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Daar vond men onder meer maden in de uiteinden van de navelstreng, wat volgens haar artsen een teken is dat ze zeker twee dagen buiten heeft gelegen. De toestand van het meisje, ruim zeven pond zwaar, is stabiel. Ze wordt momenteel behandeld met antibiotica. Inmiddels heeft ze ook een naam gekregen: Engel.

Het komt in de arme delen van Kenia vaak voor dat baby's door hun ouders te vondeling worden gelegd of domweg worden weggegooid. Overigens hebben die kinderen lang niet altijd zulke goede ervaringen met zwerfhonden: zo beten zwerfhonden drie jaar geleden een wang af van een achtergelaten baby.

Met dank aan sjorti, die de nieuws-submit gebruikte om dit verhaal met ons te delen.