Aanhangers herdenken moord Pim Fortuyn

Gertjan (Kozzmic)
HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOp het Mediapark in Hilversum en op een begraafplaats in Driehuis is door enkele tientallen aanhangers de moord op Pim Fortuyn herdacht, vandaag drie jaar geleden. De stichting Vrienden van Pim Fortuyn had een bustocht georganiseerd naar de plek van de moord en het tijdelijke graf van Fortuyn in Driehuis.

Op het Mediapark hield Kamerlid Hilbrand Nawijn een toespraak. Fortuyn heeft 'een geweldige invloed op politiek en samenleving', stelde de voormalige minister. De LPF'er meende daarom dat 'Pim niet voor niets' is gestorven. In Driehuis werden vervolgens bloemen gelegd bij het lege graf van Fortuyn. De vermoorde politicus ligt inmiddels begraven in het Italiaanse Provesano.

In Italië vindt momenteel eveneens een herdenkingsbijeenkomst plaats, waarbij onder meer politici van de Italiaanse regeringspartij Forza Italia aanwezig zijn. Hierbij wordt een Italiaanse vertaling van Fortuyns boek over de islamitisering van de westerse cultuur gepresenteerd. In Rotterdam vindt een stille wandeltocht plaats, waaraan ongeveer 150 personen deelnemen. Om 18.06 uur, het tijdstip van de moord, is een minuut stilte in acht genomen bij het standbeeld van Fortuyn in de Korte Hoogstraat in Rotterdam.

Herdenksteen Pim Fortuyn