Bill Clinton in actie tegen dikke kinderen

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Buitenlands nieuwsVoormalig Amerikaans president Bill Clinton is een campagne tegen overgewicht bij Amerikaanse kinderen gestart. Volgens officiële cijfers is eenderde van de Amerikaanse jeugd te dik. De helft hiervan heeft te maken met zwaar overgewicht, ook bekend als obesitas. Clinton zei in een verklaring dat de eetgewoonten van de jeugd drastisch moeten worden veranderd.

De campagne richt zich op voedsel dat op de Amerikaanse scholen verkrijgbaar is. Lichaamsbeweging zou daarnaast een vaste plaats in het lesrooster moeten krijgen en ouders zouden ervoor moeten zorgen dat hun kroost niet alleen maar met de luie reet voor de televisie hangt. De landelijke actie, een initiatief van politici en medische organisaties, beoogt richtlijnen op te stellen met de voedselindustrie voor de verkoop van eten en drinken aan kinderen.

Clinton voelt zich betrokken bij de campagne omdat hij als kind zelf ook te dik was. De 58-jarige politicus, jarenlang een groot liefhebber van fastfood, onderging vorig jaar een viervoudige bypassoperatie. "Dat heeft mij de ogen geopend", verklaarde de Democraat voor de Amerikaanse tv-zender ABC.