Verdachte Vlaamse dreigbrieven opgepakt

Gertjan (Kozzmic)
Klemvast en Joost-mag-het-weten hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsJustitie in het Belgische Kortrijk heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt een delicatessenbedrijf in het West-Vlaamse Ledegem te hebben bedreigd. In brieven werd aangedrongen op het ontslag van een medewerkster van islamitische afkomst, nadat aanvankelijk succesvol werd geëist dat de moslima haar hoofddoek moest afdoen.

De verdachte zou een echtgenoot van een andere werkneemster van het bedrijf zijn. Deze vrouw, de 50-jarige Marijke V., nam korte tijd de plek in van moslima Naïma Amzil toen deze met zwangerschapsverlof was. Na de terugkomst van Amzil werd V. tot haar ongenoegen naar de keuken van het bedrijf overgeplaatst. Kort daarna ontving Remmery, het bedrijf in kwestie, de eerste dreigbrief. Zowel V. als haar echtgenoot Bernard D. werden maandag uitvoerig ondervraagd door de politie.

Het bedrijf Remmery ontving in totaal zeven dreigbrieven, ondertekend door de onbekende organisatie Nieuw Vrij Vlaanderen. De werkgever heeft altijd geweigerd Naïma Amzil te ontslaan. Amzil nam zelf begin maart ontslag, wat na overleg met de werkgever werd omgezet in een verlof voor onbepaalde tijd. Ze is enkele weken geleden weer aan de slag gegaan. Zowel Amzil als haar werkgever reageerden aangeslagen op het nieuws dat de verdachte afkomstig is uit kringen rond de onderneming.