Fortuyns huis in Italië verkocht

Peter (The_Duce)
Pim_In_Memoriam en HeinsPim hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Pim Fortuyns huis in het Noord-Italiaanse Provesano is onlangs overgegaan van eigenaar. Nieuwe eigenaar is een Nederlander uit het oosten van het land die het gedachtegoed van Fortuyn aanhangt. Volgens Bruno Ambrosio, een van Pims Italiaanse vrienden, zal de nieuwe eigenaar het huis in originele staat houden

Ambrosio, oprichter van de Italiaanse Pim Fortuyn-stichting, had zelf graag het huis voor de stichting gekocht maar dat was niet mogelijk. "Dit is een prima oplossing", vindt Ambrosio. Hij blijft wel een sleutel houden zodat hij bezoekers kan rondleiden.

Broer Marten Fortuyn is blij dat het huis na twee jaar eindelijk is verkocht. De koper kent hij niet maar hij kan wel bevestigen dat het om een Nederlander gaat. Over wat er met de opbrengst van de verkoop van Fortuyns huis zal gebeuren: "Hij heeft onder meer enkele onbetaalde rekeningen achtergelaten. Het geld zal voor een deel naar de fiscus gaan."

De Italiaanse stichting herdenkt ook de dood van Fortuyn. "Op zijn sterfdag presenteren we de Italiaanse vertaling van zijn boek 'Tegen de islamisering van onze cultuur' in het provinciehuis van Pordenone", vertelt Ambrosio. Bij de boekpresentatie zullen voornamelijk lokale politici aanwezig zijn van de (rechtse)regeringspartijen Forza Italia, Lega Nord en Alleanza Nazionale. "Maar ook van andere stromingen, hoor", benadrukt Ambrosio. "Bovendien komen ze allemaal op persoonlijke titel, ook de Nederlandse politici. Het is geen partijbijeenkomst."