17 Jaar cel en tbs voor familiemoord

Bart (veekeend)
De Haagse rechtbank heeft de 40-jarige Cabbar K. van Turkse komaf veroordeeld tot zeventien jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens de moord op zijn ex-vriendin Annemieke. Ook sneed hij met een stanleymes de kelen van drie van haar kinderen door. De man beging zijn uitzinnige daad op 14 oktober 2004 in Naaldwijk.

De kinderen (in de leeftijd van één, twee en twaalf jaar) overleefden het na lang in kritieke toestand te hebben gelegen. Een dertienjarige dochter wist aan het drama te ontsnappen, omdat zij naar school was. Annemieke werd diverse keren in haar borst en buik gestoken. Daarna sneed hij de kelen van hun twee kleine kinderen door. Het andere kind werd beneden in de kelderbox van de flat de keel doorgesneden.

De reden van zijn daad was overspel. K. was compleet buiten zinnen toen hij hoorde dat zijn ex-vriendin een relatie met een andere man had. Dat bleek ook tijdens zijn arrestatie. "Het is een hoer. Ze neukt met een ander, daarom heb ik dit gedaan", hoorden de agenten hem niet veel later bekennen.

Eerder tijdens de rechtszaak sprak de vader van Annemieke, die gebruik maakte van het spreekrecht. Daarin omschreef hij de daad van K. als 'barbaars'. Het op een na jongste kind zou nog geregeld 'papa stout, mama beetje dood' stamelen. Dit maakte geen indruk op de Turk. "Als die eerloze ouders zich eerder hadden bekommerd om hun dochter, was dit misschien niet gebeurd."

K. is veroordeeld wegens moord op zijn ex, poging tot moord op de 12-jarige Mitchell en tweemaal poging tot doodslag op de meisjes Ceren en Cayda van 1 en 2 jaar oud. Volgens de rechtbank was het "een orgie van geweld", die K. aanrichtte. K. is twee keer eerder veroordeeld wegens huiselijk geweld tegen de 37-jarige vrouw.